Tres generacions seguint la tradició d'elaborar formatge Mahón-Menorca

La nostra història va començar a finals dels anys quaranta a Alaior, en una casa que la meva família ha ocupat des de fa més de dos segles. En una època complicada i marcada per les mancances, el meu avi patern -un home espabilat i ambiciós-, va decidir ampliar la modesta botiga de comestibles que fins aquell moment havia estat el negoci familiar. D'aquesta manera, va començar a comprar petites quantitats de formatge fresc a alguns pagesos amb la idea de madurar-lo ell mateix i vendrer-lo a la botiga, a més de distribuir-lo per alguns comerços de l'illa.

A la façana de la casa s'hi trobava pròpiament el comerç, mentre que a la part de darrera, passant per un petit pati interior, hi havia una estança amb volta que en altres èpoques havia servit com a estable. En aquest espai pintoresc, encara que apropiat per a la tasca, el meu avi va començar a curar formatge.

El petit negoci va prosseguir en aquestes condicions durant pràcticament una dècada, però el creixemement progressiu del mateix va fer necessari traslladar-lo a un espai major. Amb aquesta idea, a finals dels anys cinquanta el meu avi va adquirir un magatzem en el que en aquella època eren les afores d'Alaior. Amb el temps, en va arribar a comprar tres més al mateix carrer. Els magatzems resultaven perfectes per a la feina, ja que comptaven amb amplis soterranis ideals per a la maduració.

Així, en els anys seixanta el negoci es va anar establint i prosperant. Els dilluns venien els pagesos, amb carros estirats per mules, a deixar el formatge de la setmana. Ja en aquests anys, bona part del mateix s'enviava a Mallorca a través d'uns pocs distribuidors. A més, es comerciava amb altres articles relacionats amb el camp com pinsos, fertilizants, llavors, llana, etc. El meu pare, un adolescent en aquella època, té gravats a la seva memòria aquells dies trasbalsats com l'autèntic fonament de la nostra empresa.

Els anys passaven, i l'empresa creixia poc a poc. Cada cop més finques venien a deixar el seu formatge als nostres magatzems / caves, i es van fer necessàries algunes mans extres per a poder mantenir aquest creixement. Al llarg de la dècada dels setanta, el meu pare va començar a prendre responsabilitats dintre de l'empresa; una de les seves constants preocupacions va ser millorar la qualitat, tant gastronòmica com sanitària, del formatge que es madurava. En aquella època, el formatge fresc que portaven els pagesos deixava bastant que desitjar quant a homogeneïtat. El fet de provenir de diferents finques, amb diferents sistemes de producció i matèries primeres, provocava diferències en el producte. La idea del meu pare per a solucionar aquest problema de qualitat i uniformitat del formatge va ser produïr-lo ell mateix, tot i que seguint les

pràctiques pròpies del formatge artesà, sobretot en allò que respecta a l'ús de llet crua.

Per a aconsseguir materialitzar aquesta idea van ser necessaris varis anys de planificació, assajos, adquisició de maquinària, etc. No va ser fàcil aconsseguir un producte que complís amb les altes expectatives que el meu pare s'havia format. Per altra banda, en aquells dies no existia pràcticament indústria del formatge a Menorca, i molt menys utilitzant llet crua, de manera que realitzar aquests objectius representava un repte important. Poc a poc, i després d'infinitat de proves, es va obtenir un formatge de gran qualitat i sabor, utilitzant llet crua i seguint pràctiques tradicionals, que és el que actualment comercialitzem. Como és natural, el fet de produïr completament el formatge, en lloc de només madurar-lo i distribuir-lo, va introduïr canvis profunds en el si de l'empresa. Al 1985 es va comprar una nau al polígon industrial d'Alaior; va ser necessari aprendre noves tècniques, adquirir la maquinària necessària i reorganitzar les tasques però, pas a pas, el nou formatge La Payesa va iniciar un camí que encara continua.

Ara, després de més de seixanta anys de recorregut, la tercera generació de la família s'ha incorporat a l'empresa, intentant donar continuitat als alts estàndards mantinguts fins el moment. Malgrat això, la tasca no consisteix només a continuar una trajectòria predefinida. L'època en què vivim, més complexa, amb estructures més fluides, fa emergir nous reptes en àmbits molt diferents: nous mercats i possibilitats, noves pràctiques i tecnologies, un entorn en evolució constant, tot això requereix noves estratègies i una mentalitat oberta al canvi. El nostre objectiu en aquest contex consisteix, com no podria ser d'una altra manera, en trobar el fràgil equilibri entre tradició i innovació: mantenir-se atents per no perdre el contacte amb el nostre passat al mateix temps que fixem la nostra vista en el futur.

desenvolupar per KodeaWeb
Explotaciones Pons Marín, S.L. | B07797822
Carrer Es Banyer, 64 | 07730 - Alaior (Menorca) | Tel +34 971 371 072
Inscrita al Registre Mercantil de Menorca, Foli 174, Tom 7, Secció 8, Fulla IM-321, Inscripció 1a
Política de Privacitat 1. Dades identificatives

Aquesta web és propietat d'Explotaciones Pons Marin, S.L. (La Payesa) domiciliada a C. Es Banyer, 64 - 07730 Alaior (Menorca) amb CIF B07797822. Figura inscrita al Registre Mercantil de Menorca [Registro mercantil].

2. Política d'Enllaços

Els links o enllaços amb altres pàgines web que apareixen a les pàgines de lapayesa.es s'ofereixen a efectes merament informatius, de manera que La Payesa no es fa responsable dels productes, serveis o continguts que s'ofereixen a les pàgines de destí ubicades a altres dominis.

3. Drets de Propietat Intel·lectual i Industrial

Tot el material que apareix a lapayesa.es pertany a ExplotacionesPons Marín S.L. i està protegit pels drets de propietat intel·lectual tal com s'estableix a la LPI. Qualsevol ús no autoritzat de forma expressa s'entendrà com una vulneració d'aquests drets i podria donar lloc a les sancions pertinents. Queda, per tant, prohibida la reproducció, explotació, alteració, distribució i difusió pública dels continguts d'aquesta web sense els preceptius permisos de l'autor.

4. Protecció de Dades o Política de Tractament de Dades de Caràcter Personal

Les dades proporcionades a través de la web són emmagatzemades en un fitxer de dades propietat d'Explotaciones Pons Marín S.L. que ha estat declarat, com és preceptiu, a la Agencia Española de Protección de Datos. Aquestes dades es dedicaran exclusivament a realitzar la contractació del servei sol·licitat i per a la notificació posterior de promocions o serveis en l'àmbit de la pròpia empresa. En cap cas seran cedits a terceres persones o empreses, exceptuant les exigides per la llei. Els fitxers podran ser tractats per empreses encarregades de tractament de dades i allotjament web. Aquests proveïdors han subscrit un contracte de serveis en el qual es comprometen a les mateixes condicions de tractament de dades que imposa Explotaciones Pons Marín S.L., tal com exigeix la LOPD.

Pot exercir els seus drets ARCO (Accés, Rectificació, Cancel·lació i oposició) mitjançant la pròpia web o enviant un correu electrònic a info@lapayesa.es.

El nostre sistema utilitza cookies. Comprovi a privacidad y cookies la nostra política d'ús.

5. Juridsicció i lleis aplicables

L'usuari accepta que la legislació aplicable al funcionament d'aquest servei és l'espanyola. Qualsevol controvèrsia sobre la interpretació o aplicació d'aquestes clàusules serà competència dels Jutges i Tribunals del domicili del consumidor. En el cas de clients residents fora de l'estat espanyol, els tribunals competents seran els de Menorca.

Contactar amb La Payesa
Formulari
971 37 10 72
Nom i llinatges *
Telèfon
Correu electrònic *
Missatge *
en enviar acceptes la política de privacitat

Els enviaments seran tramitats per MRW. Les despeses derivades de l'enviament correran a càrrec del client. Abans d'acceptar la comanda, aquest serà informat de les despeses exactes que es deriven del mateix.

Els productes adquirits es lliuraran a la persona/empresa en la direcció indicda, dintre del termini acordat per al tipus d'enviament.

Per a enviaments nacionals el termini de lliurament és de 24/48 hores (en dies laborables). Els enviaments internacionals requereixen una setmana aproximadament per ser lliurats.

En el cas que un article arribés en males condicions, el client té dret a que li sigui restituït o a un reemborsament dels seus diners. Per a això, el client ens ho ha de notificar en un termini màxim de 48 hores des de la recepció de l'enviament.

El termini de lliurament depèn del país de destinació de la comanda.

Tots els nostres productes estan avalats per més de seixanta anys d'experiència en el sector. La Denominació d'Origen Mahón-Menorca garanteix que els nostres productes reuneixen totes les característiques i requisits gastronòmics específics del formatge de la illa.

Per altra banda, el fet d'acollir-nos al programa APPC i a la norma IFS certifica el compliment de totes les normes i pràctiques de seguretat alimentària pertinents.

La modificació del país de lliurament afectarà les despeses d'enviament i el termini de lliurament.

Popup con las localizaciones de los productores